Va multumesc ca ma vizitati,si va doresc o sedere placuta pe acest blog.
Glitter Photos

marți, 17 iulie 2012

Tort cu crema de capsune si ciocolata


De ziua mea,m-am hotarat sa fac o crema dulce de ciocolata si una fresh de fructe,si cum a fost sezonul capsunelor , am facut cu aceste minunate fructe.

Reteta Blat:(aceasta reteta o am de la Mica)
  • 2linguri pline cu Nesquik
  • 5 oua mari separate
  • 200 gr de zahar
  • 250 gr faina
  • 200 ml ulei
  • 150 ml lapte/apa
  • 1 plic praf de copt
  • 1 pfar de sare
Se freaca galbenusurile cu zaharul, pana se topeste ,apoi se adauga uleiul amestecand bine,fara a se taia compozitia.
Nesquik-ul se dizolva in lapte/apa si se toarna peste galbenusuri,se cerne faina cu praful de copt,(de cel putin 2 ori pentru a fi mai afanata) si se adauga peste mixul anterior ,omogenizand compozitia.Albusurile se bat tare cu praful de sare si se incorporeaza peste mixul de mai sus.La incorporarea albusurilor se foloseste lingura de lemn sau o spatula ,si cu miscari de sus in jos,pentru a nu scoate aerul din albus.
Intr-o tava tapetata cu hartie se rastoarna compozitia si se da la cuptorul preancalzit ,la temperatura moderata,timp de 30 -50 min in functie de aragaz.Sau cel mai sigur pana trece testul scobitoarei.

Reteta mousse de Capsune:

  • 200-400 gr iaurt simplu/de fructe(se pune cat iaurt doriti; daca se pune mai mult iese mai fresh)
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 linguri zahar pudra(sau mai mult)
  • 1 plic de gelatina
  • 250 gr capsune taiate cubulete mici sau pasate
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
Se hidrateaza gelatina in 50 ml apa rece si se lasa timp de 10 minute.Se dizolva apoi pe baie de abur pana dispar buburutele de gelatina si devine lichida uniform.
Iaurtul se amesteca cu zaharul ,sarea si esenta.omagenizam putin(oprim putin din iaurt pentru a dizolva gelatina)Se toarna si frisca si se mixeaza cu mixerul la viteza mare pana se intareste frisca.Cu iaurtul astrat amestecam gelatina si apoi turnam peste crema obtinuta si cu miscari de sus in jos ,incorporam gelatina.Acum punem si fructele si la fel le incorporam cu miscari sus-jos,dar incet.

Mousse de ciocolata
  • 200gr ciocolata cu lapte
  • 200 gr ciocolata cu rom
  • 400 ml smantana pt frisca

 Se pune intr-o craticioara antiaderenta pe foc mic,50 ml smantana si ciocolata rupta bucati mici.
Se incalzeste smantana atat cat sa poata fi topita ciocolata in ea,sau se aduce in pinctul de fierbere si se stinge focul.Se lasa la racit in timp ce se bate frisca .Dupa racirea sosului de ciocolata se adauga in bolul cu frisca in doua transe si se omogenizeaza cu miscari blande de jos in sus.

Siropul :
  • 100 gr zahar
  • 250 ml apa
  • 2 esente rom 
Se caramelizeaza zaharul si se stinge cu putina apa ,se lasa la fiert pana ce se dizolva zaharul,apoi se da de pe foc si se toarna esenta.se lasa la racit si apoi se insiropeza blatul.


Se asambleaza tortul in urmatorul mod :se taie blatul in trei foi.In tava in care am copt blatul se tapeteaza cu folie transparenta si se pune ca prima foaie ,fundul blatulu ,fiind cea mai dreapta foaie,se insiropeaza si se pune prima crema,se pune a doua foaie si iar se insiropeaza ,se pune a doua crema ,si apoi ultima foaie si iar se insiropeaza.Se inveleste tortul in folie de alimente si se da la rece peste noapte sau pentru cel putin 8 ore.
Pentru a scoate tortul din forma se aseaza platoul peste tort si se intorce cu fundul in sus,si se trage de forma,daca are inel se desface inelul.
Gata de ornat.
Daca tortul se orneaza cu pasta de zahar.Imbracam tortul cu crema de unt:300 gr de unt la temperatura camerei se spumeaza cu 2 linguri de zahar pudra.Se niveleaza bine pentru a nu se vedea denivelari pe sub pasta de zahar.
Sper ca va este de ajutor aceasta postare.


4 comentarii:

  1. Frumos tort si stiu ca este si delicios. Imi place foarte mult combinatia de capsune cu ciocolata!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mersi Corina ,este tortul de la ziua mea,da a fost o combinatie foarte reusita,delicioasa si racoritoare,de ziua baietelului,care a fost ieri dar o vom tine astazi, am repetat experienta,insa cum nu am mai avut capsune am adaugat caise si cred ca este si asta foarte buna,iti spun mai tarziu dupa ce il degustam.pupici

    RăspundețiȘtergere