Va multumesc ca ma vizitati,si va doresc o sedere placuta pe acest blog.
Glitter Photos

vineri, 22 iunie 2012

CUM SE FACE ...PASTA DE ZAHAR

Pasta de zahar: sunt multe retete,unele bune ,altele si mai bune,singura problema pe care o intalnim este Zaharul, care trebuie sa fie de buna calitate ,foarte fin si neaparat cumparat si nu facut in casa,pentru ca oricat ne-om stradui tot nu iese fin si plusul de amidon pe care il contine cel cumparat.
Bun ,sa incepem cu prima reteta,pe care eu o am din una din revistele mele de specialitate si care se spune ca este o pasta buna doar pentru acoperit,dar va garantez ca este foarte buna,elastica si catifelata:
  • 1 kg-1,200 zahar pudra bine cernut
  • 30 gr gelatina granulata
  • 100 ml apa plata la temperatura camerei
  • 2 linguri de glicerina Wilton(cred ca ar merge si de la farmacie,dar nu am incercat,doar am auzit )
  • 100gr energizant Arovit/miere sau glucoza 
  • 1 lingura esenta de vanilie
gelatina hidratata in apa si esenta de vanilie

zaharul cernut de cel putin doua ori
 Gelatina se hidrateaza pentru cel putin 10 minutein apa rece,se amesteca putin in gelatina ,pentru ca este grea si va ramane la fundul vasului formand un cocolos,se adauga si esenta ,amestecandu-se iar.Se pune vasul pe baie de abur si se dizolva incet ,fara a se ajunge la fierbere.se adauga si energizantul/mierea, dizolvanduse inca cateva secunde pentru a se fluidiza si energizantul, apoi se pune si glicerina si se amesteca bine.
glicerina si energizantul
 Se imparte zaharul in 2 boluri , in cantitati egale, se toarna in unul din boluri ingredientele pe care tocmai le-am dizolvat in baie de abur ,si cu lingura se omogenizeaza bine,dupa incorporarea zaharului se adauga treptat si zaharul din al doi-lea bol ,amestecand cu lingura atat cat va permite compozitia,cand devine mai greu de amestecat cu lingura ,se toarna zahar pe blatul de lucru si se rastoarna compozitia di bol si se framanta cu mainile pana la incorporarea zaharului din bolul 2.
Pasta este gata cand nu se mai lipeste de maini sau de blatul de lucru.
500 gr zahar se amesteca cu ingredientele umede

asa arata dupa ce am incorporat jumatate din zahar cu amestecul de gelatina si energizant

pasta gata de folosit


 Dupa cum se vede si in poza de mai sus ,pasta trebuie sa fie moale ,si usor de modelat ,ca o plastilina ,pe care ,sunt sigura, cu totii am incercat-o.
Odata ce am terminat de facut pasta se inveleste in folie alimentara si se lasa pentru jumatate de ora la odihna pe masa din bucatarie si nu in frigider.Acum este gata de folosit ,insa daca nu va trebuie pasta imediat o puteti pastra in camara sau intr-un alt loc mai racoros din casa ,si chiar in frigider pana la 3 luni ,sau in revista scrie , (dar nu am probat) ca se poate pastra in congelator timp de 1 an.Daca o pastrati in frigider, pasta se scoate cu cel putin 2 ore inainte de intrebuintare.

Am sa mai postez si alte retete de pasta de zahar pe care le-am incercat , cum ar fi pasta doamnei Viorica Dinu sau a Adrianei ,dar si din revistele ,pe care sunt mandra ca le am.

vineri, 8 iunie 2012

Tort pentru mine(la multi ani ...mie)

scuzati folia alimentara de la fundita dar ,era un decorde proba




Acest tort a fost facut ca de obicei noaptea si la o viteza super sonica,desi ziua mea de nastere este pe 5 iunie care pica intr-o marti ,am serbat-o pe pe 3 iunie duminica,asa ca am avut mult de munca de facut rulade si checuri aperitiv friptura de pui si cartoi taranesti ,si multe altele,am intrat in  criza de timp,asa ca t5ortul a avut rezervat un timp foarte scurt,si a iesit ce se vede ,si zic eu ca mergea si mai bine.
Blatul a fost de nesquik ,insiropat cu lapte si nesquik,crema de ciocolata si de capsuni.a cantarit 3,9 kg.
si o sectiune, asa la rece

o feliuta din tortul meu, pentru toti vizitatorii blogului meu