Va multumesc ca ma vizitati,si va doresc o sedere placuta pe acest blog.
Glitter Photos

miercuri, 28 martie 2012

Tort de ciocolata si menta

Un tort facut pentru casa,sa ne mai indulcim si noi,de fapt a fost un tort facut din restul de crema de la tortul Palarie mov,doar ca acolo a mai fost inca un strat de mousse de ciocolata cu lapte.
Daca va intereseaza am sa postez si retele mousse-urilor

Mousse de ciocolata cu lapte
200gr ciocolata
200 ml smantana pt frisca

 Se pune intr-o craticioara antiaderenta pe foc mic,50 ml smantana si ciocolata tupta bucati mici.
Se incalzeste smantana atat cat sa poata fi topita ciocolata in ea,sau se aduce in pinctul de fierbere sa se stinge focul.Se lasa la racit in timp ce se bate frisca .Dupa racirea sosului de ciocolata se adauga frisca in doua transe si se omogenizeaza cu miscari blande de jos in sus.Se poate turna in cupe sau in interiorul tortului. si se da la rece pentru a se intari,dupa care se poate adauga urmatorul blat sau chiar direct urmatorul strat de mousse.


Mousse de menta:

150ml lapte condensat
200 ml smantana pt frisca
1/2 plic gelatina hidratata in 2 linguri de apa
1-2 lingurite de esenta de menta

Se amesteca laptele condensat cu esenta de menta ,se dizolva gelatina  si se amesteca bine,apoi se amesteca si  cu frisca batuta.
In cazul in care nu exista lapte condensat se poate face si cu ciocolata alba,tot 200 gr si in cazul acesta se face mousse-ul la fel ca cel de sus,doar ca dupa racire se adauga esenta de menta si apoi frisca.

Pentru glazura de acoperire am folosit Glazura oglinda   AICI ,care apartine Adrianei,si pe care o pup si ii multumesc cu aceasta ocazie ca ne impartaseste din ceea ce stie.

sâmbătă, 24 martie 2012

Reteta de Tort diplomat

 Tort diplomat 



 Aceasta reteta am luat-o de undeva de pe net,nu stiu cui apartine dar este foarte buna.


1 blat de tort cu diametrul de 26 cm
1/2 cana zahar
1/2 cana lapte
3 galbenusuri
500ml smantana pentru frisca
3 pliculete zh vanilat
2 pliculete gelatina
fructe din compot (eu am folosit piersici)
Se pune intr-o craticioara antiaderenta,pe foc,galbenusurile ,zaharul si laptele,si se amestaca bine la foc mic pana se face o ciulama groasa.Se da la rece intr-o alta oala cu apa rece.
Se dizolva gelatina in apa rece cam 1/2 cana de apa.apoi se dizolva pe baie de aburi.
Se bate smantana cu o lingurita de zahar pudra cu aroma de vanilie si una doua picaturi de zeama de lamaie..
In budinca de galbenus se incorporeaza gelatina,apoi se toarna budinca peste frisca si cu ajutorul unei linguri de lemn se amesteca usor ,cu miscari de jos in sus.
Se scurg fructele de zeama (pe care nu o aruncam ,ci insiropam blatul) si se taie in cubulete mici.Se incorporeaza si ele in crema dupa ce s-au scurs bine de zeama.
Tapetam forma cu inel detasabil sau chiar si o oala cu diametrul ca cel al blatului ,cu folie transparenta,si punem prima foaie a blatului ,imsiropam,se toarna jumatate din crema,apoi iar blat,iar insiropam si apoi ultima portie de crema,si iar blat insiropat.se acopera cu folie transparenta si se da la rece pentru cel putin 4 ore,eu am lasat peste noapte.Se scoate si se orneaza dupa bunul plac

joi, 15 martie 2012

Tort palarie mov

Am facut pentru o doamna asistenta un tort in forma de palarie si a vrut de culoare mov,am mai atasat la palarie si o panglica ca asa este frumos si bineanteles un buchetel de trandafirasi.
Gustul a fost unul demential,dupa care se da in vant mai toata lumea,ciocolata si menta.
Desi initial nu am crezut ca v-oi reusi sa fac acest tort care s-a vrut a avea o greutate de doar 1,5kg,am tot cautat in ce sa fac si am reusit blat amandina facuta intr-o caserola cu diametrul de doar 18 cm si inca un blat cu diamertul de 16cm,am reusit si aceasta performanta de a calcula cu exactitate cat blat trebuie,cata crema ,siropul,crema de unt si in final fondantul si decoratiunile.Am lucrat cu cantarul mai ceva ca la bijuterie :)) sper sa va placa,desi eu nu prea sunt incantata,de prestanta pastei care a fost super moale si nu stiu de ce,abia am reusit sa o asez pe tort,de scos aerul nici nu a mai fost cazul ca nu am mai avut cum :(












luni, 12 martie 2012

Tort Diplomat

Vin cu primul meu tort Diplomat,imbracat in frisca din smantana si cu bucati de piersica in el.
Pun si poze cu el,fara floricele si cu floricele si o feliuta sa o savurati cu placere















Mie una imi place la nebunie aceasta crema de diplomat ,insa sotului si restul familiei ,au cam strambat din nas,fiind foarte dezamagiti ca nu are macar 1 gr de ciocolata.Citez din spusele lor:"da,da e bun,dar nu are ciocolata deloc,stii noua ne plade DOAR crema de ciocolata",dar spre surprinderea mea nu a mai ramas decat o felie din intreg tortul ,care a fost destul pentru circa 30 de persoane,a cantarit 3,8kg,iar noi nu am fost decat 10 persoane.Deci concluzia o trage-ti voi.       Reteta de tort diplomat






joi, 8 martie 2012

miercuri, 7 martie 2012

Tort martisor




 Iaca si ultimul tort prestat ,cadou de martisor soacrei si bunicii mele.
Acest tort este o combinatie de ciocolata amaruie ,cu crema de lapte condensat aromata cu menta,o nebunie pentru papilele gustative,iar pentru soacra si sotul meu nu e bun tortul daca nu e cu ciocolata,asa ca ma supun dorintelor si gata tortul,ca decor cam lasa de dorit modelul acesta de pe laturile tortului,dar am sa mai exersez si poate data viitoare va fi mai bine
A cantarit 2,6kg si nu a mai ramas sa fac si poze,poate data viitoare o sectiune

Panna Cotta in 3 culori

 Un desert deosebit de fin si foarte gustoas,e mai greu de realizat ,nu ca tehnica ci ca timp de inchegare al fiecarui strat in parte.Revin si cu reteta imediat ce il  culc pe pitic.
Am revenit desi nu am poze ,la realizarea acestui deliciu,postez reteta,pe care am" cules-o" de undeva de pe net.

RETETA:
INGREDIENTE:
45O ml frisca lichida
150 ml lapte proaspat
3 lingurite de zahar
15 gr gelatina
1 lingurita esenta de vanilie
20 gr cacao
1 lingurita ness


Frisca impreuna cu laptele se pun  intr-o craticioara antiaderenta ,la foc mic,cand da in fiert se adauga si zaharul,se mai lasa 1 minut pe foc,se da deoparte si se lasa la racorit.
Acum vine momentul in care trebuie sa impartim in mod egal ,acest amestec,in 3 parti.
Se pune gelatina la hidratat in putina apa si se imparte cate 5 gr pentru fiecare strat:pentru cel de cacao,de ness,si de vanilie.

1.Stratul de cacao  se desface cacaoa cu putin din amestecul de mai sus,amestecand cu grija pentru a se desface toate cocoloasele.Se toarna peste portia de amestec de frisca cu lapte ,se adauga gelatina inmuiata pe baie de abur sau in microunde ,pentru cateva secunde.(ATENTIE:gelatina nu se fierbe,pentru ca isi pierde proprietatile de inchegare.) Amestecam totul cu gelatina dizolvata ,si strecuram amestecul,pentru a nu exista cocoloase in panna cotta noastra.Se  toarna compozitia intr-o caserola,nici prea mare nici prea mica,cat sa incapa lejet cele 3 straturi,si se da la rece,pana la inchegarea stratului.Eu am dat la congelator pt circa 10 minute.Intre timp facem si celalalt strat. 

2.Stratul de ness , se procedeaza intocmai ca la stratul de cacao,doar ca aici se pune doar ness-ul .Se toarna compozitia de ness peste stratul bine intarit de cacao.Se da caserola la rece.

3.Stratul de vanilie ,se procedeaza ca la celelalte straturi,diferenta este ca aici se pune doar vanilia,si prin urmare acest strat va fi alb.Se adauga si acest strat peste celelalte, intarite fiind.

Acum ca am terminat cele 3 straturi,eu l-am lasat la frigider peste noapte .
Pentru a scoate cu usurinta Panna Cotta din caserola,se scufunda pentru cateva secunde,caserola in apa fierbinte,si apoi se rastoarna pe platoul de servire.Cam asta este toata munca la aceasta "bunatate". 







PS:Straturile se pot face in orice ordine doriti

                                                           POFTA MARE!

Tort sticla de bere

      
   O provocare pe care am acceptat sa o fac,nestiind de altfel nimic despre realizarea ei,dar m-am documentat si zic eu ca a iesit bine,Astept critici sau laude ,de ce nu.
Tortul a avut exact 2 kg,blat de negreasa,crema mosse de visine si ciocolata.cuvertura de ciocolata combinata cu pdz.
PS:am descoperit o metoda usoara de a da format scrisului,daca aveti un scris urat  ,ca al meu,va arat cum sa realizati,.dar asta mai tarziu.ca se da lupta pe tastatura,cu baietelui meu de 1,7 ani

TORT Ana-Jasmine


Un tort pentru o fetita minunata care a implinit prinul anisor din viata ei minunata.Tortul a fost cadou de la bunica fetitei,care este colege cu sotul meu.
Blatul a fost de negreasa insiropat cu sirop de rom si crema a fost de ciocolata alba si amaruie,a cantarit cam 1,8oogr

Tort Cadou Silvia

 Tortul a fost facut din blat de cacao si cu 2 feluri de mousse de ciocolata alba si  cu lapte
Reteta o gasiti  AICI. Si insiropat cu rom.

TORT 20 de ani

         Tort aniversarea 20 de ani ,a iubitei fiului,prietenei mele, acest tort a fost ca de obicei cu crema diplomat dar de data aceasta cu nectar de lamaie,1,6kg

TORT pentru Ionela



               Acest tort a ajuns undeva departe cam la 160 km de Galati, jud Vaslui
 O vecina de-a mea a vrut sa ii faca nepotei sale un cadou,si iata-l,sincer nu stiu cum a ajuns cu el ,dar tinand cont ca a fost transportat cu autobuzul,cica a ajuns impecabil.
Blat ciocolatos,crema diplomat cu fructa,2,7kg

TORT Cifra 1 si 5

     
                 Torturi imbracate in cuvertura de ciocolata ,primele de astfel,si am cam avut mici probleme,cu netezirea ei pe tort,deoarece tortul fiind de la frigider,ciocolata se intarea foarte repede,dar am scoso la capat si a iesit ceea ce vedeti.Sper ca multumitor
Blat pandispan,interir diplomat de fructe ,ornamentele fiind tot din plastilina de ciocolata,doar trenuletele fiind de plastic.

Tort Bust


              Inca un tort sexy ,ce mari mai sunt ,au in jur de 6kg ,blat vanilie crema de diplomat cu fructa si ciocolata

Tort Pitipoanca



       Am realizat acest tort ,pentru tatal prietenei mele,desi nu prea am fost multumita de pasta de zahar,care era al naibii de moale,domnisoara mea a devenit o pitipoanca cu multa celulita,dar a placut si a distrat sarbatoritul
   Blatul a fost simplu,dar insiropat,iar crema a fost de ciocolata si vanilie,delicioase amandoua.